Der findes mange forskellige drager. De er alle smukke, men det kan være svært, at vælge, hvad man skal købe, hvis man er nybegynder. Her har vi skrevet et par tips ned, som vi havde god brug af. Man skal altid huske, at have respekt for naturens luner. Ellers kan de gå meget galt.

Læs evt. disse regler for drageflyvning!

Er du førstegangskøber?
Tænker du på, hvilken dragetype du skal vælge? Det er ikke altid nemt at vælge en drage første gang. Vi har lavet en lille hjælp til, hvad du bør tage med i dine betragtninger.

En linede
Dragetypen henvender sig i dag både til børn og voksne. Dette skyldes, at der er lavet mange specielle drager, som er store og flotte i design. Men hovedsagelig er det til børn.
Typen er beregnet, at sætte op og så flyver den.
Børnedragerne er nemme at samle og flyver meget nemt. Der skal ofte ikke ret meget vind til inden det kan lade sig gøre.
De lidt tungere special designede drager kræver lidt mere tid til at samle. Dog skal de derefter bare sættes op og så står de smukt på himlen til man tager dem ned igen.
Dragen leveres typisk ready-to-fly, dvs. inkl. liner og håndtag.
Prisniveau kan ligge fra kr. 50,- og opefter.

Trickdrager
Når du køber en trickdrage første gang, så køb en som er “robust” – men som kan udføre de mest basale tricks. Det giver blod på tanden til, at prøve mere – men samtidig undgår du formentlig, at den går i stykker, når det nu ikke lige lykkes at lande den “rigtigt” første gang. Gå efter kvalitet og ikke kvantitet. Hellere et vingefang på 1,2 m. – og så i en god kvalitet – end et vingefang på 2,0 m. i en ringe kvalitet.
For mellem 200 og 500 kroner får du en ok begynderdrage.
Dragen sælges så at sige ready-to-fly, hvilket vil sige inkl. liner og håndledstropper. Køb en sådan pakke første gang så er du sikker på at komme godt fra start.

Powerkites
Powerkites kan flyves med bar eller håndledsstropper.
Det er en pragtfuld dragetype som typisk pakkes sammen i rygsæk, der er nem at have med – og alle fra 5/6 år og opefter kan lære at manøvrere en sådan drage. Dog skal man tage hensyn til, at des større powerkite, des mere træk. Så det kan ikke anbefales, at lade mindre børn flyve med en stor, da det kan gå meget galt. Man skal have respekt for den kraft en sådan drage har.
Priserne går fra ca. 200,00 kr. og opefter.
De fleste modeller leveres typisk ready-to-fly, dvs. inkl. liner og bom/håndledsstropper.

Powerfoils
Disse foils bruges typisk til buggy og sjældent til blot at lade sig trække. De er store, flotte og ofte dyre.
Før du investerer i disse relativt dyre drager, bør du søge vejledning hos en velassorteret butik, drageklub eller tilsvarende.
Priserne starter typisk ved kr. 1.000 og fortsætter opefter og leveres ofte uden liner, bom mv. Men der står altid i vores beskrivelse af dragen, om denne leveres ready-to-fly.

Fittings m.m.
Liner, endeknapper osv. Vi har i vores shop alt tilbehør og reservedele, som du måtte få brug for, men har valgt ikke at beskrive disse, da det er et meget stort område.

Tilbehør
Der findes forskelligt tilbehør til powerkites og -foils, såsom harness, hjelme og kite killers.